Onlinekurs med recept och tips för minskat sötsug 

Njut med mindre socker

Det här är kursen för dig som vill kunna äta sötsaker ibland, men som vill njuta lite mer hälsosamt. Med kunskap, smarta tips och ett antal nya och lite mer hälsosamma recept hjälper vi dig att minska sötsuget och hitta en balans som kan fungera på både kort och lång sikt.
 
En hälsosam livsstil består av goda vanor som håller över tid och som ger plats att njuta av det goda i livet. Pekpinnar och förbud ligger inte för oss, det blir så tråkigt att leva då. Vi älskar att baka och fika och njuter gärna av en god dessert eller ett bakverk. Vi bakar dem i mindre format, mindre socker och lite mer hälsosamma ingredienser. 
Write your awesome label here.

Det här får du!

E-bok med 18 recept på sötsaker med mindre socker

Inspirerande recept på bullar, kakor, mellanmål och desserter med mindre socker och mer hälsosamma ingredienser. Inga syntetiska sötningsmedel. Allt provlagat och näringsberäknat. Receptboken kan du ladda ned och spara. 

Kunskap och tips hur du minskar sötsuget och hittar balansen

Enkla knep för att dra ner på sockret och  minska sötsuget! Lär dig hur du trimmar dina smaklökar så att mindre smakar mer. 

14 knep för mer hälsosamma sötsaker

Så drar du ner på sockret och balanserar smakerna med mer hälsosamma ingredienser.

KURSINNEHÅLL: 
Njut med mindre socker

Så funkar det!

Onlinekursen är utformade som textbaserad webbkurs som du genomför när och hur det passar dig. Du börjar när du vill och tar allt i din egen takt.

När du valt din kurs får du tillgång till alla delar på en gång.
Du har tillgång till kursen och allt material i tre månader från inköpsdatum. För att kunna köpa en kurs behöver du anmäla dig och skapa ett konto. Det kostar ingenting och görs innan du lägger du lägger in dina kortuppgifter. 

Har du frågor eller funderingar kring något av innehållet i kursen är du alltid välkommen att höra av dig till oss 
så hjälper vi dig!

Varför har vi gjort den här kursen?

Fika, fredagsmys och fest är härligt och att umgås med vänner och bekanta är en också en viktig del av del av att leva hälsosamt.

Eftersom det bara är de vanor som blir varaktiga som gör skillnad för hälsan på lång sikt (hundra år eller mer, om du frågar vännerna i de blå zonerna), 
gör Healthy blue habits även plats för det lilla extra. För oss betyder det lilla extra att vi unnar oss några sötsaker då och då. Vi gör dem lite mer hälsosamma och serverar dem i mindre storlek. Precis som i de blå zonerna. 

I kursen Njut med mindre socker har vi samlat all vår kunskap om hur man kan njuta mer av mindre och hur du med enkla knep kan minska sötsuget. Vi delar också med oss av våra bästa recept. För oss är det minst lika viktigt att det smakar gott som att det är enkelt att baka eller laga. 

Och handen på hjärtat, finns det något mer hemtrevligt än doften av nybakat? Att njuta av en kopp kaffe med något gott tillsammans med en kompis kan vara precis den avkoppling som vi behöver i den stressiga vardagen. 
Anne-Charlotte har lång erfarenhet av a bl a klinisk nutrition inom Life Science och livsmedelsindustrin. Älskar att baka och experimentera i köket och vet att en liten sötsak då och då får plats hos de allra flesta, om huvuddelen av det vi äter är hälsosamt. 

Anne-Charlotte Holmlöv
Leg. dietist & samtalscoach 

Emily har många års erfarenhet av mat, hälsa och hållbarhet från livsmedelsindustrin och detaljhandeln. Hon har jobbat mycket med mat-och bakinspiration och receptutveckling på bl a Arla och Foodoki. Älskar god mat, upplevelser och smarta genvägar. 

Emily Grabe

Baka lite mer hälsosamt till sommarfikat! 

Kanelbullar, brownie med svarta bönor, bovetemuffins, havrekakor, chokladmousse och morotskaka är några av de 18 recept som ingår i e-receptboken du får med kursen. Alla är de bakade med mindre socker och mer hälsosamma ingredienser. Receptboken kan du ladda ned och spara.  

Created with