Onlinekurs om kost, näring och hälsa

Enkel näringslära

Vad består maten av egentligen? Kan man inte bara ta en tablett och få i sig allt man behöver? Är sockerarter samma sak som socker och vilket protein är det bästa? 

Är du intresserad av kost, näring och hälsa? Då är det här kursen för dig. Här lär du dig om energibehov, kolhydrater, fibrer, fett, protein vitaminer, mineraler och fytokemikalier - varför vi behöver dem, var de finns och hur de samverkar, påverkar vårt blodsocker och hälsan i stort.

Vi reder ut vanliga frågor, avlivar myter och guidar dig till kloka val. Du får också en kort introduktion till hur du äter och lever som i världens blå zoner, områden där man lever längre med hälsan i behåll. Vi kallar det för att leva blått. 
Write your awesome label here.

Det här får du!

Grunderna i näringslära

Vi går igenom energibehov, kolhydrater, protein, fett (makronutrienter) och vitaminer, mineraler och fytokemikalier (mikronutrienter). Lär dig var de finns, varför behöver vi dem och hur de påverkar vår hälsa. 

Rekommendationer om dagligt intag 

Råd och rekommendationer om hur behovet av energi och olika näringsämnen ser ut (i genomsnitt) och hur du på ett bra sätt får i dig det du behöver. 

Tips och råd för en hälsosam kosthållning

Lär dig vad som kännetecknar ett hälsosamt antiinflammatoriskt kostmönster. 

KURSINNEHÅLL:
Enkel näringslära

Så funkar det!

Kursen är utformad som en textbaserad webbkurs som du genomför när och hur det passar dig. Du börjar när du vill och tar allt i din egen takt.

När du anmält dig och betalat får du tillgång till allt material på en gång.
Du har tillgång till kursen i tre månader från inköpsdatum. För att kunna köpa en kurs behöver du anmäla dig och skapa ett konto. Det kostar ingenting och görs innan du lägger du lägger in dina kortuppgifter. 

Har du frågor eller funderingar kring något av innehållet i kursen är du alltid välkommen att höra av dig till oss 
så hjälper vi dig!

Varför har vi gjort den här kursen?

Bra mat är en förutsättning för ett gott liv, men under de senaste åren har hälsodebatten i media ofta handlat om vilka livsmedel som vi bör utesluta. Och väldigt lite om vad vi faktiskt behöver lägga till för en god hälsa. Samtidigt kan det vara svårt att veta vad som egentligen händer i kroppen när vi utesluter olika livsmedel.
Vad innebär det t ex att utesluta kolhydrater helt eller äta minimalt med fett? Eller hoppa över grönsaker och frukt, men kanske ta en multivitamintablett istället? Eller äta mycket av några få livsmedel?

Med den här kursen förklarar vi på ett enkelt sätt grunderna i näringslära och hur alla olika delar hänger ihop. Så att perspektivet blir rätt och besluten lite enklare.

Vi vill ge dig kunskap och vägledning, så att du kan känna dig trygg med de matval du gör och stå stadigt när olika hälsotrender kommer och går. Ju mer du lär dig, desto lättare blir det att påverka din egen hälsa i positiv riktning. 
Dietist med lång erfarenhet av klinisk nutrition inom Life Science och livsmedelsbranschen. Slutar aldrig fascineras av vad naturen ger oss och hur tätt sammanflätade maten och hälsan är.   

Anne-Charlotte Holmlöv
Leg. dietist & samtalscoach 

Emily har lång erfarenhet av mat, hälsa och hållbarhet från livsmedelsindustrin och detaljhandeln och har även jobbat mycket med matinspiration på bl a Arla. Älskar god mat, upplevelser och smarta genvägar. 

Emily Grabe

Created with